• Telefoon: 06-2737 9283
  • info@vbcoaching.nl

Outplacement

Outplacement is meestal onderdeel van een Sociaal Plan; in het geval van een reorganisatie, na een onoplosbaar werkconflict of bij het vastzitten in een carrière. Outplacement is erop gericht voor de werknemer snel een nieuwe en passende baan te vinden en het ontslag minder pijnlijk en acceptabeler te maken. In het outplacementtraject wordt ondersteuning geboden bij persoonlijke profilering, presentatie, netwerken en bij het vinden van een passende functie op de huidige arbeidsmarkt.

VBcoaching heeft gedegen kennis van de arbeidsmarkt en weet wat het betekent om een baan te verliezen. Het verlies maakt dat je ineens voor nieuwe keuzes staat.

Zelfvertrouwen, motivatie en zelfkennis zijn belangrijke succesfactoren voor ieder outplacementtraject. Empowerment is daarom een wezenlijk onderdeel van het traject.
 In een outplacementtraject staan de volgende thema’s centraal:

• Inzicht krijgen in de vraag ‘wie ben ik?’ (persoonlijkheidsvragenlijst PAPI3 van Cubiks), ‘wat kan ik?’ (loopbaanprofiel, elevator pitch, personal branding) en ‘wat wil ik?’ (focus krijgen)
• Het in kaart brengen van functies en het systematisch benaderen van de arbeidsmarkt (job marketing)
• Netwerken, social media en sollicitatie vaardigheden

 De sociale netwerksites Linkedin, Twitter, Facebook en Google+ zijn zeer populair en zijn inmiddels onmisbaar geworden in de zoektocht naar een baan. VBcoaching helpt je om vacaturesites, alerts en social media effectief in te zetten.