• Telefoon: 06-2737 9283
  • info@vbcoaching.nl

Over VBcoaching

VBcoaching is een loopbaanadviesbureau dat gespecialiseerd is in loopbaan coaching, personal coaching, outplacement, job marketing en sollicitatie-ondersteuning. Zowel particulieren als organisaties kunnen een beroep doen op de diensten van VBcoaching. Een VBcoachingstraject kenmerkt zich door nuchterheid, resultaatgerichtheid en humor. Wat jouw situatie of behoefte ook is, onze praktische aanpak biedt snel inzicht en handvatten om de regie over je loopbaan te nemen. 

 

Voor wie

 

Wil je jouw persoonlijk functioneren verbeteren of ambities verwezenlijken? Ben je een hoogopgeleide dertiger en ongelukkig in een rotbaan? Vraag jij je af hoe jouw talenten matchen met de arbeidsmarkt? Of twijfel je over wat je echt wilt en wat je te bieden hebt? Misschien ben je vijftig, boventallig verklaard en heb je nog nooit gesolliciteerd? Ben je net klaar met je opleiding en wil je jouw carrièremogelijkheden verkennen? En hoe zet je personal branding en marketing in om een sterk merk van jezelf te maken? Kan je wel wat empowerment gebruiken? Of schiet je in de stress van netwerken? VBcoaching biedt hulp en ondersteuning bij deze en andere vragen.

 

Aanpak

 

In een eerste vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we jouw wensen en bekijken we met welke aanpak je snel het door jou beoogde resultaat zult behalen. In ‘Over VBcoaching’ lees je meer over wat VBcoaching voor jou kan betekenen. Meer weten? Neem dan contact op met Vivian Braat.

VBcoaching is een initiatief van Vivian Braat. Vivian Braat is na een universitaire studie onderwijskunde en de nodige ervaring als docent in het basisonderwijs overgestapt naar het bedrijfsleven. Na een aantal jaren als onderwijskundig redacteur te hebben gewerkt voor een educatieve uitgeverij is zij gaan werken als implacement consultant voor een ICT-bedrijf. Vanaf dat moment is Vivian Braat zich gaan toeleggen op het begeleiden van mensen naar (ander) werk.
Zij heeft vanaf 2002 als senior werkadviseur voor een toonaangevend re-integratiebedrijf gewerkt. Hier was zij verantwoordelijk voor de totale trajectbegeleiding van cliënten met een arbeidshandicap of langdurige werkeloosheid, onder andere door toetsing van de arbeidsmarktpositie en door coaching, loopbaanadvisering, bemiddeling en plaatsing van cliënten.
Vervolgens is zij negen jaar lang intern loopbaanadviseur geweest in het bankwezen. Daar heeft zij collega’s met loopbaan-, opleidings-, en ontwikkelvragen gecoacht. In sollicitatieprocedures nam zij assessments af bij zowel interne als externe kandidaten. Daarnaast was zij verantwoordelijk voor de outplacement in de organisatie. Tot medio 2018 was zij loopbaancoach bij de rechtbank Midden-Nederland.
Ten behoeve van haar loopbaanadvieswerk heeft Vivian Braat onder meer de volgende opleidingen gevolgd:

 

• Opleiding loopbaanadviseur (Schouten & Nelissen)
• Opleiding RET (Schouten & Nelissen)
• NLP Communicatief meesterschap (BGL)
• Training Transactionele Analyse (Phoenix)
• Masterclass Arbeidsmarkt gedreven loopbaanprofessional (Academy voor arbeidsmarkt communicatie)
• Train de coach job craften (Jobcraft Company)

 

Vivian Braat is geregistreerd Noloc en CMI-B gecertificeerd loopbaanprofessional.
Verder is ze gecertificeerd om te werken met de persoonlijkheidsvragenlijst PAPI3 van Cubiks.